Ogień to moja ulubiona plenerowa restauracja w Małopolsce! Miejsce wielu kulinarnych wydarzeń, które serwuje lokalne i sezonowe produkty, doskonałe mięsa oraz naturalne wina i cydry. Ogień działa w sezonie wiosenno-letnim, w wybrane weekendy. Nie przegapcie startu sezonu, bo w końcu majówka = grillowanie!
Ogień to przestrzeń, która powstała w sercu natury, we wsi Pogorzany, 45 km drogi od Krakowa. Niecała godzina w samochodzie i jesteście na miejscu. Wystarczy wstukać w GPS RestoBar Ogień, a nawigacja poprowadzi Was wprost na parking, który jest bezpłatny. Restauracja kręci się wokół plenerowej kuchni z grillem i paleniskami, z których trafiają do was najlepsze zupy, podpłomyki i hojne kawałki mięs o niepowtarzalnym smaku. Na miejscu serwowane jest naturalne wino i cydry. Zawsze możecie liczyć zarówno na wegetariańskie, jak i na mięsne dania. Porcje są tu ogromne i wprost stworzone do dzielenia się z przyjaciółmi.
RestoBar Ogień – start sezonu 2024
Rok 2024 będzie już ósmym sezonem działalności RestoBar Ogień. Rozpocznie się wielką majówką, która potrwa aż przez pięć dni – od 01.05 do 05.05.
Za sterami Ognia staną Paweł Portoyan i Maksymilian Gotowanko. Pierwsze menu w tym roku wygląda bardzo smacznie:
Organizatorzy zapewniają: “W tym roku w Ogniu przeprowadziliśmy kilka zmian, by móc Was zaskakiwać nowymi, jeszcze smaczniejszymi potrawami. Rozbudowaliśmy kuchnie gdzie powstał grill jakiego jeszcze nie widzieliście. Całkowicie zmieniliśmy kartę win by jeszcze bardziej móc dzielić się z Wami tym co jest dla nas pasją.“
Jeśli martwicie się o powrót to nie musicie, gdyż możecie wynająć noclegi w pobliskim Gospodarstwie Agroturystycznym Koziarnia. (dwie minutki spaceru od Ognia)
Musicie wiedzieć, że rezerwacja jest obowiązkowa.
Rezerwacje przyjmowane są na dwugodzinne zmiany. Nie oznacza to jednak, że po dwóch godzinach będziecie musieli opuścić Ogień. Wręcz przeciwnie, bo w Ogniu chodzi też o to, by spędzić czas w lesie, zdrzemnąć się w hamaku lub pokontemplować nad potokiem. Ogień to miejsce przyjazne psom, możecie śmiało przyjechać tu ze swoimi czworonogami.
Ogień Restobar – majówkowy rozkład jazdy
– 01.05 (środa) kuchnia będzie czynna w godzinach 12-18
(rezerwacje na dwugodzinne zmiany: 12-14; 13-15; 14-16; 15-17; 16-18);
– 02.05 (czwartek) kuchnia będzie czynna w godzinach 12-18
(rezerwacje na dwugodzinne zmiany: 12-14; 13-15; 14-16; 15-17; 16-18);
– 03.05 (piątek) kuchnia będzie czynna w godzinach 12-18
(rezerwacje na dwugodzinne zmiany: 12-14; 13-15; 14-16; 15-17; 16-18)
– 04.05 (sobota) kuchnia będzie czynna w godzinach 12-18
(rezerwacje na dwugodzinne zmiany: 12-14; 13-15; 14-16; 15-17; 16-18)
– 05.05 (niedziela) kuchnia będzie czynna w godzinach 12-18
(rezerwacje na dwugodzinne zmiany: 12-14; 13-15; 14-16; 15-17; 16-18)
Rezerwacje przyjmuje Kuba Lorek pod numerem +48 693 759 910 albo przez messengera na stronie Ognia. Kwota rezerwacji wynosi 50 zł od osoby. Kaucja zwracana jest na miejscu lub do wykorzystania.
Jeśli interesują Was noclegi, też możecie dzwonić do Kuby lub pisać biuro@ekoagro.pl
- Krowoderskie Bankiety – rusza klub kolacyjny Ady Wójcikowskiej - 31/08/2024
- Wszystko, co jemy – o jedzeniu na Green Film Festival - 05/08/2024
- Nowe restauracje w Krakowie 2024 - 04/08/2024